. . .

3 duurzame en goedkope vervoersmiddelen voor woon-werkverkeer

Door de coronacrisis werken we meer thuis dan ooit. Als je de afgelopen jaren altijd een eigen auto gebruikte voor woon-werkverkeer, dan is de kans groot dat jouw trouwe bakkie er nu verdacht stil bijstaat op de parkeerplaats. En dat betekent dat je auto je onnodig veel kost aan verzekeringen, wegenbelasting en natuurlijk afschrijving.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieve vervoersmiddelen voor jouw woon-werkverkeer, als je toch nog regelmatig of zelfs dagelijks naar je werk gaat. In dit artikel deel ik 3 duurzame en goedkope vervoersmiddelen die je kunt gebruiken voor woon-werkverkeer en deel ik extra, financiële voordelen die komen kijken bij deze vervoersmiddelen.
1. Openbaar vervoer
Gebruik maken van het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer wordt door de Nederlandse overheid al jaren gestimuleerd. En dat is niet voor niets: want het OV is een stuk milieuvriendelijker dan een auto. Als je in drukke steden werkt, is het OV vaak ook een stuk efficiënter en kun je je makkelijker van A naar B verplaatsen.

Het enige nadeel vind ik dat het openbaar vervoer in Nederland vrij prijzig is. Gelukkig biedt de NS wel interessante abonnementen aan waarmee je met korting gebruik kunt maken van het OV, maar alsnog redelijk flexibel bent.

Voor €5,- per maand krijg je bijvoorbeeld standaard 40% korting in het weekend en reizen buiten de spits. Met één ritje per maand heb je dat er al uit. Zeker interessant dus als je regelmatig in het weekend of buiten de spits gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Voor €105,- per maand kun je zelfs onbeperkt reizen in het weekend en tijdens daluren. Als je bedenkt dat een auto al snel meer dan €150,- per maand kost (benzine, verzekeringen, wegenbelasting), dan kan het OV alsnog een goedkoop (en natuurlijk duurzaam!) alternatief zijn voor een auto.

Financiële voordelen van het OV op een rijtje:

Je betaalt alleen als je er gebruik van maakt
Je kunt abonnementen flexibel per maand opzeggen, je betaalt dus nooit onnodig veel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *